Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste i szybkie w przygotowaniu. Nasz przepis lekko zmodyfikowany, bo uwielbiamy jabłka, jabłeczniki, szarlotki itp.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 303
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25314
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8938
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 722
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 303
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25314
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8938
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 722
Składniki
Do misy wbijamy jajko, dodajemy cukier, dżem i masło. Ucieramy na jednolitą masę ( nie przejmujcie się, gdy masa będzie wyglądała na zważoną, później się wyrówna ). Do masy stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, cynamonem oraz mleko. Na samym końcu dodajemy kakao. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Jabłka obieramy, dzielimy na ćwiartki, nacinamy wierzch. Formę ( 25x25 ) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i układamy na nim jabłka ( nacięciami do góry ). Pieczemy w 180°C przez 45 min.