Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste i szybkie w przygotowaniu. Nasz przepis lekko zmodyfikowany, bo uwielbiamy jabłka, jabłeczniki, szarlotki itp.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 312
Królowa grilla :)
Odsłon: 97
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 76
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 312
Królowa grilla :)
Odsłon: 97
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 76
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Do misy wbijamy jajko, dodajemy cukier, dżem i masło. Ucieramy na jednolitą masę ( nie przejmujcie się, gdy masa będzie wyglądała na zważoną, później się wyrówna ). Do masy stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, cynamonem oraz mleko. Na samym końcu dodajemy kakao. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Jabłka obieramy, dzielimy na ćwiartki, nacinamy wierzch. Formę ( 25x25 ) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i układamy na nim jabłka ( nacięciami do góry ). Pieczemy w 180°C przez 45 min.