Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste i szybkie w przygotowaniu. Nasz przepis lekko zmodyfikowany, bo uwielbiamy jabłka, jabłeczniki, szarlotki itp.
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 68
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 424
Gniazda, pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie – to alternatywne nazwy niesam...
Odsłon: 2941
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 696
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 68
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 424
Gniazda, pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie – to alternatywne nazwy niesam...
Odsłon: 2941
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 696
Składniki
Do misy wbijamy jajko, dodajemy cukier, dżem i masło. Ucieramy na jednolitą masę ( nie przejmujcie się, gdy masa będzie wyglądała na zważoną, później się wyrówna ). Do masy stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, cynamonem oraz mleko. Na samym końcu dodajemy kakao. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Jabłka obieramy, dzielimy na ćwiartki, nacinamy wierzch. Formę ( 25x25 ) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i układamy na nim jabłka ( nacięciami do góry ). Pieczemy w 180°C przez 45 min.