Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj upiekłam ciasto z gruszkami a do tego kruszonka z dodatkiem orzechów włoski, może to i nie najlepszy duet , ale jak to mówimy nic się nie zmarnuje. Dlatego wyszło właśnie to ciasto , tak pyszne że po zjedzeniu kawałka sięgałam po następny.
miska, nóż, folia spożywcza, wałek, tortownica średnica 24 cm u mnie silikonowa ,
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2192
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 257
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2192
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 257
Składniki
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki, dodać cynamon i szczyptę imbiru mielonego wymieszać. Ciasto; Mąkę przesiać do miski, dodać cukier puder i kawałki masła, posiekać nożem. Dodać jajka i szybko zagnieść gładkie jednolite ciasto. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 - 40 minut do lodówki. Po wyjęciu ciasto rozwałkować, przełożyć do lekko wysmarowanej formy( u mnie silikonowa), włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i podpiec około 15 minut. Na podpieczone ciasto rozłożyć przygotowane wcześniej gruszki, obsypać kruszonką, ponownie włożyć do piekarnika i piec około 35 - 40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto oprószyć cukrem pudrem. Kruszonka; Wszystkie składniki kruszonki wymieszać, rozetrzeć palcami dokładnie do połączenia składników.