Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki, jagody, budyń. Kwiatki z galaretki. Smaczne ciasto. Polecam.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1360
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5881
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18572
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1360
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5881
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18572
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę i usztywnić cukrem. Dodawać po jednym żółtku i dalej miksować . Dodać delikatnie mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem tortownicy. Pieczenie 180 stopni - 20 min. Wystudzić i przekroić wzdłuż. Budyń ugotować wg przepisu, dodając masło. Wylać budyń, może być gorący, na dolny placek i przykryć górnym. Wystudzić. Galaretkę wymieszać z gorącą wodą aż się rozpuści i dodać konfiturę. Tężejącą galaretkę wyłożyć na schłodzony placek. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Galaretkę truskawkową rozpuścić w gorącej wodzie i dodać syrop. Śmietanę ubić i dodać tężejącą galaretkę z syropem. Taką masę wylać na wierzch ciasta. Pozostawić do stężenia. Kwiatki - galaretkę truskawkowa rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Napełnić denka od butelek wody mineralnej. Pozostawić do stężenia. Aby wyjąć ,,kwiatki ,, trzeba na chwilę zanurzyć foremki w gorącej wodzie. Ciasto udekorować ,, kwiatkami,, i listkami mięty albo wg uznania. Smacznego.
Kwiatki z galaretki.
Dekoracja ciasta.