Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy weekend to mamy także ciasto bardzo proste w przygotowaniu a jeszcze szybsze w znikaniu, przepis już czeka na blogu Kuchnia domowa Agi
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 102
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 102
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Składniki
Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w plasterki, wsypać galaretki suche i wymieszać
Do miski dodać składniki na ciasto i wyrobić nie za długo za pomocą dłoni ( ciasto będzie lepkie ale takie ma być )
Gdy ciasto odpocznie po pięciu minutach do blaszki 32/22 wyłożyć większą część ciasta za pomocą mokrych rąk na nie wyłożyć całe jabłka a na jabłka resztę ciasta
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 60 minut w zależności od piekarnika do tak zwanego suchego patyczka. Po całkowitym ostygnięciu posypać cukrem pudrem i wstawić do lodówki aby galaretka stężała
Gotowe ciasto dobrze się kroi, nadaje się do kawy czy herbaty a nawet na przyjęcie