Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy weekend to mamy także ciasto bardzo proste w przygotowaniu a jeszcze szybsze w znikaniu, przepis już czeka na blogu Kuchnia domowa Agi
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5266
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1295
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5266
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1295
Składniki
Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w plasterki, wsypać galaretki suche i wymieszać
Do miski dodać składniki na ciasto i wyrobić nie za długo za pomocą dłoni ( ciasto będzie lepkie ale takie ma być )
Gdy ciasto odpocznie po pięciu minutach do blaszki 32/22 wyłożyć większą część ciasta za pomocą mokrych rąk na nie wyłożyć całe jabłka a na jabłka resztę ciasta
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 60 minut w zależności od piekarnika do tak zwanego suchego patyczka. Po całkowitym ostygnięciu posypać cukrem pudrem i wstawić do lodówki aby galaretka stężała
Gotowe ciasto dobrze się kroi, nadaje się do kawy czy herbaty a nawet na przyjęcie