Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy weekend to mamy także ciasto bardzo proste w przygotowaniu a jeszcze szybsze w znikaniu, przepis już czeka na blogu Kuchnia domowa Agi
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9489
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2973
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6551
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9489
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2973
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6551
Składniki
Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w plasterki, wsypać galaretki suche i wymieszać
Do miski dodać składniki na ciasto i wyrobić nie za długo za pomocą dłoni ( ciasto będzie lepkie ale takie ma być )
Gdy ciasto odpocznie po pięciu minutach do blaszki 32/22 wyłożyć większą część ciasta za pomocą mokrych rąk na nie wyłożyć całe jabłka a na jabłka resztę ciasta
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 60 minut w zależności od piekarnika do tak zwanego suchego patyczka. Po całkowitym ostygnięciu posypać cukrem pudrem i wstawić do lodówki aby galaretka stężała
Gotowe ciasto dobrze się kroi, nadaje się do kawy czy herbaty a nawet na przyjęcie