Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne na Wielkanoc, szybkie, bez pieczenia, wyglądające jak jajko sadzone.
Forma 30 cm x 25 cm
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27094
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27094
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Na dnie formy ułożyć herbatniki. 2 galaretki przezroczyste rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Odstawić do ostudzenia. Biały ser zmiksować z cukrem pudrem i zimną galaretką. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do masy serowej i ponownie zmiksować. Masę wylać na herbatniki. Połówki moreli ułożyć na masie. Ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. 1 galaretkę przezroczystą rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Ostudzić. Ciasto zalać zimną galaretką. Ponownie włożyć ciasto do lodówki (najlepiej na całą noc).