Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne na Wielkanoc, szybkie, bez pieczenia, wyglądające jak jajko sadzone.
Forma 30 cm x 25 cm
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 164
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1293
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 164
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1293
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Na dnie formy ułożyć herbatniki. 2 galaretki przezroczyste rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Odstawić do ostudzenia. Biały ser zmiksować z cukrem pudrem i zimną galaretką. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do masy serowej i ponownie zmiksować. Masę wylać na herbatniki. Połówki moreli ułożyć na masie. Ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. 1 galaretkę przezroczystą rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Ostudzić. Ciasto zalać zimną galaretką. Ponownie włożyć ciasto do lodówki (najlepiej na całą noc).