Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, orzeźwiające ciasto bez pieczenia.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 995
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1326
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 316
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6226
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 995
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1326
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 316
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6226
Składniki
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Pozostawić do lekkiego stężenia. Tak samo postąpić z galaretką cytrynową. Galaretkę porzeczkową rozpuścić wg przepisu wylać na głęboki talerz i pozostawić do stężenia.
Do truskawkowej lekko tężejącej galaretki dodać 2 jogurty i dobrze wymieszać, wstawić do lodówki do lekkiego stężenia ( musi być lekko płynna, aby można było wylać na herbatniki). Tak samo postąpić z galaretką cytrynową. Galaretkę porzeczkową pokroić w kostkę.
Połowę herbatników wyłożyć na blaszkę, wylać tężejąca galaretkę i dodać połowę porzeczkowej galaretki. Wstawić na chwilę do lodówki.
Następnie wylać galaretkę cytrynową i również dodać drugą część porzeczkowej galaretki. Wierzch ciasta wyłożyć pozostałymi herbatnikami. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia na kilka godzin. Smacznego życzę:)