Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto typu PSP- Proste Szybkie Pyszne. Właściwie to miało być z truskawkami, jednak ceny skutecznie odstraszyły (18-20 zł za kg-dzień wcześniej były po 10), więc padło na agrest. Przepis sobie zanotujcie i róbcie z dowolnymi owocami sezonowymi. Arek Gie
Dodatki cebuli i natki pietruszki idealnie podkreślają smak młodych ziemniaków.
Odsłon: 29
Delikatny, aromatyczny gulasz z piersi kurczaka, który przyrządzimy w niecałą...
Odsłon: 1683
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 566
Młode ziemniaki, same w sobie są pyszne, ale te z cebulką i te najmniejsze są...
Odsłon: 385
Dodatki cebuli i natki pietruszki idealnie podkreślają smak młodych ziemniaków.
Odsłon: 29
Delikatny, aromatyczny gulasz z piersi kurczaka, który przyrządzimy w niecałą...
Odsłon: 1683
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 566
Młode ziemniaki, same w sobie są pyszne, ale te z cebulką i te najmniejsze są...
Odsłon: 385
Składniki
Wszystkie składniki należy wyjąć wcześniej. Kruszonka: Mąkę rozcieramy z posiekanym masłem i cukrem pudrem. Zwilżoną dłonią łączymy składniki, formując kulkę. Owijamy ją folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę. Dodajemy jogurt, olej i partiami wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na wolnych obrotach do połączenia wszystkich składników. Tortownicę (20 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, układamy agrest. Całość posypujemy uprzednio przygotowaną kruszonką. Możemy zrobić to na dwa sposoby: rozcierając w rękach lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczemy w 180°C przez 45-50 minut (góra-dół). Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika, studzimy.