Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto typu PSP- Proste Szybkie Pyszne. Właściwie to miało być z truskawkami, jednak ceny skutecznie odstraszyły (18-20 zł za kg-dzień wcześniej były po 10), więc padło na agrest. Przepis sobie zanotujcie i róbcie z dowolnymi owocami sezonowymi. Arek Gie
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8796
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7598
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5184
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328386
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8796
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7598
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5184
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328386
Składniki
Wszystkie składniki należy wyjąć wcześniej. Kruszonka: Mąkę rozcieramy z posiekanym masłem i cukrem pudrem. Zwilżoną dłonią łączymy składniki, formując kulkę. Owijamy ją folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę. Dodajemy jogurt, olej i partiami wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na wolnych obrotach do połączenia wszystkich składników. Tortownicę (20 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, układamy agrest. Całość posypujemy uprzednio przygotowaną kruszonką. Możemy zrobić to na dwa sposoby: rozcierając w rękach lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczemy w 180°C przez 45-50 minut (góra-dół). Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika, studzimy.