Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto typu PSP- Proste Szybkie Pyszne. Właściwie to miało być z truskawkami, jednak ceny skutecznie odstraszyły (18-20 zł za kg-dzień wcześniej były po 10), więc padło na agrest. Przepis sobie zanotujcie i róbcie z dowolnymi owocami sezonowymi. Arek Gie
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32620
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32620
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Wszystkie składniki należy wyjąć wcześniej. Kruszonka: Mąkę rozcieramy z posiekanym masłem i cukrem pudrem. Zwilżoną dłonią łączymy składniki, formując kulkę. Owijamy ją folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę. Dodajemy jogurt, olej i partiami wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na wolnych obrotach do połączenia wszystkich składników. Tortownicę (20 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, układamy agrest. Całość posypujemy uprzednio przygotowaną kruszonką. Możemy zrobić to na dwa sposoby: rozcierając w rękach lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczemy w 180°C przez 45-50 minut (góra-dół). Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika, studzimy.