Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na pyszne ciasto z owocami, które wychodzi za każdym razem. Z tym przepisem poradzą sobie nawet kulinarni laicy. Zobaczcie, jakie to proste!
blacha 25 x 30 cm, mikser
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 222
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 642
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16990
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 950
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 222
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 642
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16990
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 950
Składniki
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier, całość ubijamy przy użyciu miksera na wysokich obrotach, następnie zmniejszamy obroty i dodajemy partiami olej i jogurt naturalny.
Mąkę przesiewamy, łączymy z proszkiem do pieczenia i dodajemy po łyżce do mokrych składników. Wszystko delikatnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Surowe ciasto wylewamy do blachy (25 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na górę układamy ćwiartki brzoskwiń. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 50 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto odstawiamy do przestudzenia. Przed podaniem można udekorować gotowy wypiek cukrem pudrem.