Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na pyszne ciasto z owocami, które wychodzi za każdym razem. Z tym przepisem poradzą sobie nawet kulinarni laicy. Zobaczcie, jakie to proste!
blacha 25 x 30 cm, mikser
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19842
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 484
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242833
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19842
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 484
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242833
Składniki
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier, całość ubijamy przy użyciu miksera na wysokich obrotach, następnie zmniejszamy obroty i dodajemy partiami olej i jogurt naturalny.
Mąkę przesiewamy, łączymy z proszkiem do pieczenia i dodajemy po łyżce do mokrych składników. Wszystko delikatnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Surowe ciasto wylewamy do blachy (25 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na górę układamy ćwiartki brzoskwiń. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 50 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto odstawiamy do przestudzenia. Przed podaniem można udekorować gotowy wypiek cukrem pudrem.