Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski wszystkie składniki, wymieszać mikserem i gotowe! Owoce możemy też użyć do niego takie jakie lubimy lub akurat mamy pod ręką czyli rabarbar, truskawki, czereśnie, wiśnie, itd. . Z kruszonką jest smaczne, ale można na przykład posypać je tyko cukrem pudrem, też będzie dobrze i smacznie.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35970
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1299
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35970
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1299
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
        
        
                Składniki
Blaszka o wymiarach 28x18 cm wyłożona na dnie papierem do pieczenia, boki wysmarowane olejem.
Piekarnik rozgrzany do temperatury 180 °C.
Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej.
Kruszonka:
Wszystkie składniki na kruszonkę wrzucamy do miski i wyrabiamy ręką, aż powstaną okruszki. Następnie wstawiamy kruszonkę do lodówki na 15 minut.
Ciasto:
Do misy miksera wrzucamy mokre składniki – jajka, szczyptę soli i oba cukry. Miksujemy wszystko aż masa napuszy się i zbieleje (3-4 minuty). Do tak ubitej masy wlewamy olej i jogurt. Krótko miksujemy.
Do nich przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy tylko do połączenia składników.
3/4 ciasta przekładamy na blaszkę, wyrównujemy. Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i wodę. Mieszamy i wykładamy na białe ciasto. Za pomocą patyczka do szaszłyków lub widelca kolistymi ruchami łączymy oba ciasta. Na wierzchu układamy brzoskwinie pokrojone w kostkę, lekko je wciskamy w ciasto, następnie posypujemy owoce kruszonką i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy w temp. 180 °C ok. 50 min. (do suchego patyczka), na funkcji góra – dół, bez termoobiegu. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia.
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami z syropu i kruszonką gotowe!