Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste, aromatyczne, zachwyci domowników i gości.
Robot, naczynie do ciasta, blaszka o średnicy 25 cm
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 286
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1938
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3892
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3723
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 492
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 286
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1938
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3892
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3723
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 492
Składniki
Jeżyny umyć , osuszyć. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić, ubić na puszysto z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej , jogurt wymieszać, dodać produkty sypkie i całość wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę okrągłą o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto na wierzchu umieścić jeżyny.
Wstawić do piekarnika i piec 40 minut lub suchego patyczka.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem , podawać z kleksem śmietany.