Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste, aromatyczne, zachwyci domowników i gości.
Robot, naczynie do ciasta, blaszka o średnicy 25 cm
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118135
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8422
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2157
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118135
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8422
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2157
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Składniki
Jeżyny umyć , osuszyć. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić, ubić na puszysto z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej , jogurt wymieszać, dodać produkty sypkie i całość wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę okrągłą o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto na wierzchu umieścić jeżyny.
Wstawić do piekarnika i piec 40 minut lub suchego patyczka.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem , podawać z kleksem śmietany.