Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste, aromatyczne, zachwyci domowników i gości.
Robot, naczynie do ciasta, blaszka o średnicy 25 cm
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1448
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1619
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 56
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1448
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1619
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 56
Składniki
Jeżyny umyć , osuszyć. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić, ubić na puszysto z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej , jogurt wymieszać, dodać produkty sypkie i całość wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę okrągłą o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto na wierzchu umieścić jeżyny.
Wstawić do piekarnika i piec 40 minut lub suchego patyczka.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem , podawać z kleksem śmietany.