Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste, aromatyczne, zachwyci domowników i gości.
Robot, naczynie do ciasta, blaszka o średnicy 25 cm
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4589
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 863
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8299
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13133
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 458
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 142
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4589
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 863
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8299
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13133
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 458
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 142
Składniki
Jeżyny umyć , osuszyć. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić, ubić na puszysto z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej , jogurt wymieszać, dodać produkty sypkie i całość wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę okrągłą o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto na wierzchu umieścić jeżyny.
Wstawić do piekarnika i piec 40 minut lub suchego patyczka.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem , podawać z kleksem śmietany.