Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto jogurtowe z rabarbarem i kruszonką . Szybkie i proste do zrobienia , wystarczy połączyć ze sobą składniki suche i mokre , wymieszać i upiec . Przepis zaczerpnięty https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-ciasto-jogurtowe-z-rabarbarem,1967294,smaker.html
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5257
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5257
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Składniki
Rabarbar opłucz , osusz i pokrój na kawałki około 1 cm , posyp cynamonem . Odstaw .
Do miski przesiej obie mąki , sodę i proszek do pieczenia , dodaj cukier , szczyptę soli i wszystko dokładnie wymieszaj .
W osobnej misce roztrzep jajka dodaj jogurt i olej , wymieszaj . Mokre składniki przełóż do suchych , ciasto dokładnie wymieszaj . Składniki na kruszonkę połącz ze sobą i zagnieść kruszonkę .
Keksówkę o wymiarach 12 x25 wyłóż papierem do pieczenia , przelej ciasto , ułóż kawałki rabarbaru i posyp kruszonką . Piec w temperaturze 180 st około 40 minut lub do suchego patyczka . Po upieczeniu wystudzone ciasto udekoruj lukrem.