Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekkie, puszyste ciasto na jogurcie ze śliwkami...to moja propozycja do popołudniowej kawy ;)
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2991
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 306
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 79
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1888
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12708
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2991
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 306
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 79
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1888
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12708
Składniki
Żółtka ucierać z cukrem, olejem i jogurtem przez ok. 4-5 min. Następnie powoli dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia stale miksując. Na końcu dodać ubita pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem keksówki i powtykać plasterki śliwek. Ciasto piec przez ok. 90 min. w temp. 190 stopni. Następnie ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!