Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z jogurtu greckiego, śmietanki i mleka skondensowanego zagęszczonego) słodzonego. Ciasto robi się łatwo i przyjemnie a efekt zachwyca. Zapraszam i polecam
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3843
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 102
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 392
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 40
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 3383
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3843
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 102
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 392
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 40
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 3383
Składniki
750ml wrzątku rozpuszczamy 2 galaretki malinowe, studzimy
Na stężałej masie jogurtowej układamy maliny
zalewamy tężejącą galaretką-wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc
I gotowe :) Polecam gorąco, ciasto przepięknie wygląda w przekroju, jest bardzo stabilne, eleganckie :)
Biszkopty maczamy w mleku i wykładamy nimi dno blaszki (nie moczmy długo tylko zanurzamy-żeby nie namiękły za bardzo)
Żelatynę zalewamy gorącą wodą i dokładnie mieszamy-odkładamy do przestudzenia.
Śmietankę ubijamy z cukrem waniliowym, dodajemy jogurt (przed przygotowaniem ciasta jogurt wciągamy z lodówki żeby nie był bardzo zimny) dodajemy też mleko zagęszczone słodzone i wszystko miksujemy.
Do masy dodajemy wciąż miksując przestudzoną żelatynę-miksujemy krótko i dokładnie.
Masę dzielimy na dwie części, do jednej z nich dodajemy kakao-miksujemy
Masę wylewamy naprzemiennie raz jasną i na nią ciemną (odsyłam do filmu by zobaczyć dokładnie jak to zrobić)
Ciasto wstawiamy do lodówki żeby masa częściowo się stężała na ok godzinę