Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-02-2025
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z jogurtu greckiego, śmietanki i mleka skondensowanego zagęszczonego) słodzonego. Ciasto robi się łatwo i przyjemnie a efekt zachwyca. Zapraszam i polecam
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22561
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14875
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4668
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44438
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 622
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 636
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22561
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14875
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4668
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44438
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 622
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 636
Składniki
750ml wrzątku rozpuszczamy 2 galaretki malinowe, studzimy
Na stężałej masie jogurtowej układamy maliny
zalewamy tężejącą galaretką-wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc
I gotowe :) Polecam gorąco, ciasto przepięknie wygląda w przekroju, jest bardzo stabilne, eleganckie :)
Biszkopty maczamy w mleku i wykładamy nimi dno blaszki (nie moczmy długo tylko zanurzamy-żeby nie namiękły za bardzo)
Żelatynę zalewamy gorącą wodą i dokładnie mieszamy-odkładamy do przestudzenia.
Śmietankę ubijamy z cukrem waniliowym, dodajemy jogurt (przed przygotowaniem ciasta jogurt wciągamy z lodówki żeby nie był bardzo zimny) dodajemy też mleko zagęszczone słodzone i wszystko miksujemy.
Do masy dodajemy wciąż miksując przestudzoną żelatynę-miksujemy krótko i dokładnie.
Masę dzielimy na dwie części, do jednej z nich dodajemy kakao-miksujemy
Masę wylewamy naprzemiennie raz jasną i na nią ciemną (odsyłam do filmu by zobaczyć dokładnie jak to zrobić)
Ciasto wstawiamy do lodówki żeby masa częściowo się stężała na ok godzinę