Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kajmakowe bez pieczenia składa się z trzech warstw, które idealnie łączą smaki: czekoladowy, kajmakowy i śmietanowy.
Blaszka o wymiarach 30x24 cm.
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 33
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 21
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 114
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2008
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9983
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 33
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 21
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 114
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2008
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9983
Składniki
Masło umieść w dużej misce. Ucieraj przez kilka minut na gładki puch. Powinno zrobić się jasne i puszyste. Stopniowo dodawaj kajmak, nie przerywając miksowania. Połącz składniki.
Śmietanę i mascarpone umieść w jednym naczyniu. Ubij na sztywną masę, wtedy dodaj jeszcze cukier i krótko zmiksuj do połączenia składników, najlepiej na niskich obrotach.
Biszkopty wyłóż jako spód formy o wielkości 30x24 cm. Przełóż masę kajmakową, a na to wyłóż krem śmietanowy. Zetrzyj na wierzch czekoladę. Przełóż do lodówki i zostaw na minimum 12 godzin do stężenia.