Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kajmakowe bez pieczenia składa się z trzech warstw, które idealnie łączą smaki: czekoladowy, kajmakowy i śmietanowy.
Blaszka o wymiarach 30x24 cm.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6075
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8530
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5873
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6075
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8530
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5873
Składniki
Masło umieść w dużej misce. Ucieraj przez kilka minut na gładki puch. Powinno zrobić się jasne i puszyste. Stopniowo dodawaj kajmak, nie przerywając miksowania. Połącz składniki.
Śmietanę i mascarpone umieść w jednym naczyniu. Ubij na sztywną masę, wtedy dodaj jeszcze cukier i krótko zmiksuj do połączenia składników, najlepiej na niskich obrotach.
Biszkopty wyłóż jako spód formy o wielkości 30x24 cm. Przełóż masę kajmakową, a na to wyłóż krem śmietanowy. Zetrzyj na wierzch czekoladę. Przełóż do lodówki i zostaw na minimum 12 godzin do stężenia.