Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, mocno wilgotne ciasto, któremu nie oprze się żaden łakomczuch:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1370
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2949
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1035
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1812
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1370
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2949
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1035
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1812
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem. W jednej misce mieszamy suche składniki (mąka, soda, kakao, czekolada pokrojona na kawałki), a w drugiej mokre (dżem margaryna, mleko). Do utartych jajek dodajemy suche i mokre składniki, mieszamy ręcznie najlepiej szpatułką albo drewnianą łyżką. Wylewamy cisto do natłuszczonej formy kwadratowej o boku 24 cm. Pieczemy w 180 st ok 45-50 min.
Polewa: wrzucamy wszystko(oprócz mleka) do rondelka i mieszając czekamy aż się rozpuści. Na koniec dodajemy mleko i mieszamy ciągle, jak polewa nie będzie się rozwarstwiać i będzie miała bardziej gęstą konsystencje to nie dodajemy więcej mleka. Ciepłą (ale nie gorącą) polewę wylewamy na ciepłe ciasto:) czekamy aż wystygnie i w końcu możemy się poczęstować:)