Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, mocno wilgotne ciasto, któremu nie oprze się żaden łakomczuch:)
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 100
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 550
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 80
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 100
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 550
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 80
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem. W jednej misce mieszamy suche składniki (mąka, soda, kakao, czekolada pokrojona na kawałki), a w drugiej mokre (dżem margaryna, mleko). Do utartych jajek dodajemy suche i mokre składniki, mieszamy ręcznie najlepiej szpatułką albo drewnianą łyżką. Wylewamy cisto do natłuszczonej formy kwadratowej o boku 24 cm. Pieczemy w 180 st ok 45-50 min.
Polewa: wrzucamy wszystko(oprócz mleka) do rondelka i mieszając czekamy aż się rozpuści. Na koniec dodajemy mleko i mieszamy ciągle, jak polewa nie będzie się rozwarstwiać i będzie miała bardziej gęstą konsystencje to nie dodajemy więcej mleka. Ciepłą (ale nie gorącą) polewę wylewamy na ciepłe ciasto:) czekamy aż wystygnie i w końcu możemy się poczęstować:)