Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, orzeźwiających, kruchych jabłek i słodkiej, cynamonowej kruszonki. A jaki zapach roznosi się po kuchni podczas pieczenia – kakao i cynamon. Musicie go upiec!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7911
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1191
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13681
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7911
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1191
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13681
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę, stopniowo dodając jaja, sok i skórkę z cytryny, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto szybko wyrobić i rozłożyć na blaszce (o wymiarach około 20x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie na cieście rozłożyć jabłka. Jabłka posypać kruszonką. Kruszonka – masło posiekać z mąką, cukrem i cynamonem. Zarobić szybko na jednolitą masę, schłodzić w lodówce, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach bezpośrednio na jabłka ułożone na cieście. Ciasto piec w 180 stopniach przez około 60-70 minut.