Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, orzeźwiających, kruchych jabłek i słodkiej, cynamonowej kruszonki. A jaki zapach roznosi się po kuchni podczas pieczenia – kakao i cynamon. Musicie go upiec!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7525
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2498
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7525
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2498
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę, stopniowo dodając jaja, sok i skórkę z cytryny, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto szybko wyrobić i rozłożyć na blaszce (o wymiarach około 20x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie na cieście rozłożyć jabłka. Jabłka posypać kruszonką. Kruszonka – masło posiekać z mąką, cukrem i cynamonem. Zarobić szybko na jednolitą masę, schłodzić w lodówce, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach bezpośrednio na jabłka ułożone na cieście. Ciasto piec w 180 stopniach przez około 60-70 minut.