Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, orzeźwiających, kruchych jabłek i słodkiej, cynamonowej kruszonki. A jaki zapach roznosi się po kuchni podczas pieczenia – kakao i cynamon. Musicie go upiec!
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 58
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 33736
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 383
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 58
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 33736
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 383
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę, stopniowo dodając jaja, sok i skórkę z cytryny, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto szybko wyrobić i rozłożyć na blaszce (o wymiarach około 20x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie na cieście rozłożyć jabłka. Jabłka posypać kruszonką. Kruszonka – masło posiekać z mąką, cukrem i cynamonem. Zarobić szybko na jednolitą masę, schłodzić w lodówce, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach bezpośrednio na jabłka ułożone na cieście. Ciasto piec w 180 stopniach przez około 60-70 minut.