Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, orzeźwiających, kruchych jabłek i słodkiej, cynamonowej kruszonki. A jaki zapach roznosi się po kuchni podczas pieczenia – kakao i cynamon. Musicie go upiec!
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 96
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9244
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4854
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 37
Dziś do pracy.
Odsłon: 641
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 96
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9244
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4854
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 37
Dziś do pracy.
Odsłon: 641
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę, stopniowo dodając jaja, sok i skórkę z cytryny, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto szybko wyrobić i rozłożyć na blaszce (o wymiarach około 20x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie na cieście rozłożyć jabłka. Jabłka posypać kruszonką. Kruszonka – masło posiekać z mąką, cukrem i cynamonem. Zarobić szybko na jednolitą masę, schłodzić w lodówce, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach bezpośrednio na jabłka ułożone na cieście. Ciasto piec w 180 stopniach przez około 60-70 minut.