Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Kapitańskie Tango sprawdzi się idealnie, gdy masz ochotę zaskoczyć bliskich nowym i ciekawym deserem. Wbrew pozorom, jego przygotowanie wcale nie jest trudne i poradzi sobie z nim nawet początkujący kucharz. Dziś proponujemy wersję z borówkami, jednak do zrobienia tego ciasta możecie wykorzystać także inne, sezonowe owoce, które macie pod ręką.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1555
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231965
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1555
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231965
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Składniki
Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Umieść je w misce, a następnie dosyp cukier. Zacznij ucierać tak długo aż masa zrobi się jasna i puszysta. Wtedy dodaj żółtka i dalej miksuj. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Cienkim strumieniem wlewaj mleko, dalej ucierając. Masa będzie dosyć gęsta. Od razu przełóż je do dużej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Borówki umyj, oczyść i równomiernie wyłóż na ciasto.
Białka z odrobiną soli ubij na gęstą pianę, kiedy zacznie sztywnieć, dodawaj cukier partiami. Gęsta masa powinna zrobić się błyszcząca. Wtedy delikatnie wymieszaj ją z mąką ziemniaczaną. Wyłóż na owoce i ciasto.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Piecz przez godzinę. Jeśli beza z góry zacznie się przypiekać, przykryj ją folią aluminiową.