Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Kasztanek jest doskonałą propozycją na sezon jesienny. Możesz je wykonać w łatwy sposób, posługując się mąką kasztanową. To ciekawy zamiennik mąki pszennej, wykonywany z jadalnych kasztanów. Produkt zapewnia na długo uczucie sytości, a przy tym wyróżnia się charakterystycznym, orzechowym aromatem i słodkim smakiem. Ciasto Kasztanek możesz oblać czekoladą lub obsypać cukrem pudrem – w zależności od twoich upodobań.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17280
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 138
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17280
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 138
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Składniki
Wsyp do miski mąkę, cukier i kakao. Dodaj do nich oliwę i wodę, a następnie wymieszaj. Jeśli wykorzystasz blender lub mikser, szybciej i skuteczniej pozbędziesz się ewentualnych grudek.
Dodaj do masy suszoną żurawinę i całość wymieszaj.
Przełóż przygotowaną masę do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o standardowych wymiarach (średnica 24 lub 26 cm).
Przełożoną do tortownicy masę wyrównaj szpatułką do tortów.
Nagrzej piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza, umieść w nim ciasto i piecz przez około 40 minut.
Kiedy ciasto ostygnie, będzie gotowe do podania. Przed zaserwowaniem go gościom, oprósz jego powierzchnię cukrem pudrem.
Możesz również wykorzystać migdały w płatkach lub kasztany do ozdobienia ciasta.