Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Kasztanek jest doskonałą propozycją na sezon jesienny. Możesz je wykonać w łatwy sposób, posługując się mąką kasztanową. To ciekawy zamiennik mąki pszennej, wykonywany z jadalnych kasztanów. Produkt zapewnia na długo uczucie sytości, a przy tym wyróżnia się charakterystycznym, orzechowym aromatem i słodkim smakiem. Ciasto Kasztanek możesz oblać czekoladą lub obsypać cukrem pudrem – w zależności od twoich upodobań.
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 43
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 353
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 398
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 490
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 171
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 43
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 353
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 398
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 490
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 171
Składniki
Wsyp do miski mąkę, cukier i kakao. Dodaj do nich oliwę i wodę, a następnie wymieszaj. Jeśli wykorzystasz blender lub mikser, szybciej i skuteczniej pozbędziesz się ewentualnych grudek.
Dodaj do masy suszoną żurawinę i całość wymieszaj.
Przełóż przygotowaną masę do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o standardowych wymiarach (średnica 24 lub 26 cm).
Przełożoną do tortownicy masę wyrównaj szpatułką do tortów.
Nagrzej piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza, umieść w nim ciasto i piecz przez około 40 minut.
Kiedy ciasto ostygnie, będzie gotowe do podania. Przed zaserwowaniem go gościom, oprósz jego powierzchnię cukrem pudrem.
Możesz również wykorzystać migdały w płatkach lub kasztany do ozdobienia ciasta.