Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne puszyste i wilgotne ciasto z rabarbarem posypane chrupiącą i aromatyczną migdałową kruszonką polecam .
Tzatziki to pochodzący z Turcji sos w oryginalnej nazwie Cacik. Osobiście pre...
Odsłon: 79
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 51
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1129
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7985
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1326
Tzatziki to pochodzący z Turcji sos w oryginalnej nazwie Cacik. Osobiście pre...
Odsłon: 79
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 51
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1129
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7985
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1326
Składniki
Kruszonka W misce wymieszaj mąkę, cukier, cukier waniliowy i płatki migdałowe, dodaj roztopione masło i wymieszaj najpierw łyżką, a następnie rękami zagnieść kruszonkę . Wstaw do lodówki .
Rabarbar umyj, pokrój w paski i posyp cukrem i cynamonem, odstaw na czas przygotowania ciasta .
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę , dodaj olej, sok z cytryny i kefir , wymieszaj . Mąkę przesiej z proszkiem i sodą, dodaj do ciasta , wymieszaj do połączenia składników .
Blachę o wymiarach 26x 35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto, ułóż rabarbar, wierzch posyp kruszonką . Piec około 40 minut w 180 st. lub do suchego patyczka .