Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na czekoladowe ciasto Kinder Country bez pieczenia. Polecam.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242743
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242743
Składniki
Potrzebne składniki.
Masa biała: Białe czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, ostudzić. Ubijamy 200 ml śmietany na sztywno , dodajemy serek mascarpone, miksujemy na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypujemy płatki Kangus (3 szklanki) i mieszamy łyżką.
Masa ciemna: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady mleczne, studzimy. Pozostałą śmietanę (150 ml) ubijamy na sztywno, dodajemy do ostudzonej mlecznej czekolady i mieszamy aż połączą się składniki.
Wykonanie ciasta: Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, dno formy wykładamy herbatnikami jeden koło drugiego.
Na wyłożone herbatnikami dno formy wlewamy jasną masę, wyrównujemy, ponownie wykładamy warstwę herbatników.
Wylewamy masę ciemną. Wierzch posypujemy połową szklanki płatków Kangus. Tak przygotowaną formę z ciastem wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie kroimy ciasto i konsumujemy.
Smacznego!!!