Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi ciasta ? mam dziś dla was proste w wykonaniu ciasto z zastosowaniem wiórek kokosowych, chcecie przepis więc zapraszam pod podanym linkiem
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5344
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5344
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Zmiksować margarynę z cukrem a następnie kolejnością dodawać jajka, do zmiksowanej masy dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i także zmiksować
Do zmiksowanej całości wsypać wiórki oraz wlać mleko i również zmiksować, gotową masę przełożyć do małej formy i wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni piec 50 minut do ładnego zarumienienia i tak zwanego suchego patyczka
Po ostudzeniu ciasta przełożyć go z blaszki na talerz i można przełożyć dowolnym dżemem lub powidłami śliwkowymi
Ciasto świetnie nadaje się do kawy jak i herbaty