Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi ciasta ? mam dziś dla was proste w wykonaniu ciasto z zastosowaniem wiórek kokosowych, chcecie przepis więc zapraszam pod podanym linkiem
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 130
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 462
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 130
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 462
Składniki
Zmiksować margarynę z cukrem a następnie kolejnością dodawać jajka, do zmiksowanej masy dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i także zmiksować
Do zmiksowanej całości wsypać wiórki oraz wlać mleko i również zmiksować, gotową masę przełożyć do małej formy i wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni piec 50 minut do ładnego zarumienienia i tak zwanego suchego patyczka
Po ostudzeniu ciasta przełożyć go z blaszki na talerz i można przełożyć dowolnym dżemem lub powidłami śliwkowymi
Ciasto świetnie nadaje się do kawy jak i herbaty