Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi ciasta ? mam dziś dla was proste w wykonaniu ciasto z zastosowaniem wiórek kokosowych, chcecie przepis więc zapraszam pod podanym linkiem
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 161
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 69
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1129
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 161
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 69
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1129
Składniki
Zmiksować margarynę z cukrem a następnie kolejnością dodawać jajka, do zmiksowanej masy dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i także zmiksować
Do zmiksowanej całości wsypać wiórki oraz wlać mleko i również zmiksować, gotową masę przełożyć do małej formy i wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni piec 50 minut do ładnego zarumienienia i tak zwanego suchego patyczka
Po ostudzeniu ciasta przełożyć go z blaszki na talerz i można przełożyć dowolnym dżemem lub powidłami śliwkowymi
Ciasto świetnie nadaje się do kawy jak i herbaty