Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kokosowe Ewy Wachowicz, przygotowane na mące orkiszowej, polane białą czekoladą z prażonymi wiórkami kokosowymi, to jedno z prostszych i szybkich w wykonaniu deserów. Idealne do popołudniowej kawki. Sprawdzi się na różnych imprezach. Miłośnicy kokosu będą zachwyceni.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17613
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1760
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15240
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4776
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8985
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17613
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1760
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15240
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4776
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8985
Składniki
Miękkie masło utrzyj w misce. Dodając cukier małymi porcjami, ucieraj mikserem do połączenia składników. Wbij jajka, jedno po drugim i nadal ucieraj. Mękę przesiej na sitku i połącz ją z proszkiem do pieczenia. Wsypuj powoli do ucieranej masy, nadal mieszając mikserem.
Do masy wlej mleko i ucieraj. Na koniec wsyp wiórki kokosowe i przemieszaj mikserem na wolniejszych obrotach.
Keksówkę natłuść masłem klarowanym i posyp bułką tartą. Przełóż do niej ciasto i wyrównaj. Wstaw do nagrzanego do 170 st. piekarnika i piecz ok. 45 minut.
Białą czekoladę rozpuść wraz z masłem klarownym w kąpieli wodnej. Polej nią wystudzone ciasto, a wierzch posyp uprażonymi na patelni wiórkami kokosowymi.