Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z białej fasoli z wiórkami kokosowymi, migdałami i białą czekoladą, jest łatwe i szybkie w przygotowaniu!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Białą fasolę przekładamy do durszlaka i dokładnie płuczemy, zostawiamy na chwilę do wyschnięcia.
Oddzielamy żółtka od białek (najlepiej użyć do tego 2 średnich misek). Białą fasolę wsypujemy do miski z żółtkami następnie dodajemy budyń, proszek do pieczenia, mąkę, miód, cukier wanilinowy, banana, wiórki kokosowe, mleko i ścieramy na małym oczku czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy z białej fasoli. Mieszamy dokładnie aby masa połączyła się z ubitymi białkami.
Brytfannę o wymiarach 23×28 wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy wymieszaną masę.
Ciasto pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Polewa Do rondelka nalewamy mleka, ustawiamy na małym ogniu, czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i dodajemy do mleka. Cały czas mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli polewa jest już gotowa polewamy ciasto.
WSKAZÓWKI -Polewę przygotowujemy, jak ciasto będzie już upieczone. -Całość możemy posypać migdałami i wiórkami kokosowymi.