Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z białej fasoli z wiórkami kokosowymi, migdałami i białą czekoladą, jest łatwe i szybkie w przygotowaniu!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 19012
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8832
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 681
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8395
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 19012
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8832
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 681
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8395
Składniki
Białą fasolę przekładamy do durszlaka i dokładnie płuczemy, zostawiamy na chwilę do wyschnięcia.
Oddzielamy żółtka od białek (najlepiej użyć do tego 2 średnich misek). Białą fasolę wsypujemy do miski z żółtkami następnie dodajemy budyń, proszek do pieczenia, mąkę, miód, cukier wanilinowy, banana, wiórki kokosowe, mleko i ścieramy na małym oczku czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy z białej fasoli. Mieszamy dokładnie aby masa połączyła się z ubitymi białkami.
Brytfannę o wymiarach 23×28 wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy wymieszaną masę.
Ciasto pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Polewa Do rondelka nalewamy mleka, ustawiamy na małym ogniu, czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i dodajemy do mleka. Cały czas mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli polewa jest już gotowa polewamy ciasto.
WSKAZÓWKI -Polewę przygotowujemy, jak ciasto będzie już upieczone. -Całość możemy posypać migdałami i wiórkami kokosowymi.