Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z białej fasoli z wiórkami kokosowymi, migdałami i białą czekoladą, jest łatwe i szybkie w przygotowaniu!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12433
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13377
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5658
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12433
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13377
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5658
Składniki
Białą fasolę przekładamy do durszlaka i dokładnie płuczemy, zostawiamy na chwilę do wyschnięcia.
Oddzielamy żółtka od białek (najlepiej użyć do tego 2 średnich misek). Białą fasolę wsypujemy do miski z żółtkami następnie dodajemy budyń, proszek do pieczenia, mąkę, miód, cukier wanilinowy, banana, wiórki kokosowe, mleko i ścieramy na małym oczku czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy z białej fasoli. Mieszamy dokładnie aby masa połączyła się z ubitymi białkami.
Brytfannę o wymiarach 23×28 wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy wymieszaną masę.
Ciasto pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Polewa Do rondelka nalewamy mleka, ustawiamy na małym ogniu, czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i dodajemy do mleka. Cały czas mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli polewa jest już gotowa polewamy ciasto.
WSKAZÓWKI -Polewę przygotowujemy, jak ciasto będzie już upieczone. -Całość możemy posypać migdałami i wiórkami kokosowymi.