Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne ciasto do kawy
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1091
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 119
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 144
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 157
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1091
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 119
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 144
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 157
Składniki
Ciasto kokosowe:Białka oddzielić od żółtek.Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.Białka ubić na sztywno stopniowo dodając 16 dag cukru.Żółtka ubić .Wszystkie składniki wymieszać ,na końcu dodać oliwę i wodę.Blaszkę 24 x36 wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni,piec ciasto 20 min lub do suchego patyczka.
Jabłka obrać ,utrzeć na tarce o grubszych otworach ,usmażyć dodając 10 dag cukru.Usmażone wymieszać z galaretką cytrynową wyłożyć na ciasto ,przykryć herbatnikami.
Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody,odstawić do stężenia.Mango obrać zblendować. Gdy galaretki zaczną krzepnąć śmietanę ubić na sztywno,dodać mus z mango oraz tężejącą galaretkę.Wymieszać wyłożyć na ciastka ,posypać wiórkami kokosowymi.