Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne ciasto do kawy
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Ciasto kokosowe:Białka oddzielić od żółtek.Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.Białka ubić na sztywno stopniowo dodając 16 dag cukru.Żółtka ubić .Wszystkie składniki wymieszać ,na końcu dodać oliwę i wodę.Blaszkę 24 x36 wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni,piec ciasto 20 min lub do suchego patyczka.
Jabłka obrać ,utrzeć na tarce o grubszych otworach ,usmażyć dodając 10 dag cukru.Usmażone wymieszać z galaretką cytrynową wyłożyć na ciasto ,przykryć herbatnikami.
Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody,odstawić do stężenia.Mango obrać zblendować. Gdy galaretki zaczną krzepnąć śmietanę ubić na sztywno,dodać mus z mango oraz tężejącą galaretkę.Wymieszać wyłożyć na ciastka ,posypać wiórkami kokosowymi.