Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast śliwek można dodać dowolne owoce, np brzoskwinie. Ciasto jest puszyste i wilgotne od soku ze śliwek, owoce rozpływają się w ustach, idealna propozycja do popołudniowej kawy.
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4550
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 250
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 777
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1108
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 271
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4550
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 250
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 777
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1108
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 271
Składniki
Wszystkie składniki kruszonki rozcieramy palcami i łączymy ze sobą.
Jajka ubij z cukrem, dodaj wystudzone masło, maślankę, na koniec dodaj mąkę z proszkiem, solą i wiórki kokosowe. Mieszaj do połączenia składników na jednolitą, gęstą masę. Ciasto wykładamy do blaszki z papierem do pieczenia, na wierzch ułóż śliwki przekrojone na pół skórką do dołu. Możesz lekko posypać je cynamonem. Wierzch ciasta posyp kruszonką
Piecz około 35 min lub do suchego patyczka w 180 st.