Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast śliwek można dodać dowolne owoce, np brzoskwinie. Ciasto jest puszyste i wilgotne od soku ze śliwek, owoce rozpływają się w ustach, idealna propozycja do popołudniowej kawy.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4683
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4683
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Składniki
Wszystkie składniki kruszonki rozcieramy palcami i łączymy ze sobą.
Jajka ubij z cukrem, dodaj wystudzone masło, maślankę, na koniec dodaj mąkę z proszkiem, solą i wiórki kokosowe. Mieszaj do połączenia składników na jednolitą, gęstą masę. Ciasto wykładamy do blaszki z papierem do pieczenia, na wierzch ułóż śliwki przekrojone na pół skórką do dołu. Możesz lekko posypać je cynamonem. Wierzch ciasta posyp kruszonką
Piecz około 35 min lub do suchego patyczka w 180 st.