Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z posypką kokosową. Ciasto przełożone masą wiśniową, jest pyszne.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 783
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5573
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9414
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 203
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 783
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5573
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9414
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 203
Składniki
biszkopt 1- Do białek wlać wodę, dodać szczyptę soli i ubić z cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubić. Przesiać do tego mąki z proszkiem i kakao. Wymieszać i wylać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25-30 min.175*.
Drugi biszkopt zrobić identycznie, lecz z posypką. Składniki na posypkę zmiksować, nie zagniatać. Posypkę rozsypać na drugim surowym biszkopcie. Piec ok.25 min. w 175*. Pod koniec można przykryć papierem, żeby kokos się nie przypalił.
masa-Kompot z drylowanych wiśni, uzupełnić wodą do 1 l.Budyń z kisielem rozmieszać z 1 szklanką tego kompotu. Resztę zagotować z cukrem i ugotować budyń. Odstawić wsypać zaraz galaretki i wymieszać. Domieszać masło. Wystudzić do letniego i rozsmarować na pierwszy biszkopt.Rozsypać wiśnie
Przykryć biszkoptem z kokosem i polać polewą w esy-floresy.