Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 31-01-2021
Aromatyczne, puszyste ciasto z jabłkami, czyli jabłecznik troszkę inaczej :)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1137
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 399
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3304
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 823
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1137
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 399
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3304
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 823
Składniki
Jabłka obierz, przekrój na połówki i wydrąż gniazda nasienne. Ułóż na folii aluminiowej na blasze, włóż do nagrzanego piekarnika na ok. 10 minut aby trochę "zmiękły".
W misce utrzyj masło z cukrem i żółtkami. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawy. Wymieszaj. Wyjmij i troszkę przestudź jabłka.
Przygotuj tortownicę: wysmaruj masłem/margaryną, oprósz mąką. Ubij pianę z białek. Wymieszaj z ciastem w misce. Gotowe ciasto przelej do tortownicy. Wciśni w nie delikatnie połówki jabłek. Na każdym połóż łyżkę żurawiny, można ją posypać cukrem z cynamonem. Piecz w temp. 180 C ok. 45-50 minut. Smacznego!