Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czereśnie pod bezową słodką chmurką... mniam. Zawsze wychodzi!
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Składniki
Margarynę, zagniatamy z 3 łyżkami cukru, żółtkami, mąką, proszkiem i sodą. Ciasto dzielimy na pół jedna wykładamy na formę 25/36 a drugą dzielimy jeszcze na pół i do jednej dodajemy kakao. Na ciasto wykładamy czereśnie i skubiemy ciemne ciasto. Z białek i pozostałego cukru i cukru waniliowego ubijamy pianę i wykładamy na owoce. Na pianę ścieramy ciasto jasne. Ciasto pieczemy 50 minut w 180 stopniach.