Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czereśnie pod bezową słodką chmurką... mniam. Zawsze wychodzi!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 65
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 65
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Margarynę, zagniatamy z 3 łyżkami cukru, żółtkami, mąką, proszkiem i sodą. Ciasto dzielimy na pół jedna wykładamy na formę 25/36 a drugą dzielimy jeszcze na pół i do jednej dodajemy kakao. Na ciasto wykładamy czereśnie i skubiemy ciemne ciasto. Z białek i pozostałego cukru i cukru waniliowego ubijamy pianę i wykładamy na owoce. Na pianę ścieramy ciasto jasne. Ciasto pieczemy 50 minut w 180 stopniach.