Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czereśnie pod bezową słodką chmurką... mniam. Zawsze wychodzi!
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13070
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 88
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13070
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 88
Składniki
Margarynę, zagniatamy z 3 łyżkami cukru, żółtkami, mąką, proszkiem i sodą. Ciasto dzielimy na pół jedna wykładamy na formę 25/36 a drugą dzielimy jeszcze na pół i do jednej dodajemy kakao. Na ciasto wykładamy czereśnie i skubiemy ciemne ciasto. Z białek i pozostałego cukru i cukru waniliowego ubijamy pianę i wykładamy na owoce. Na pianę ścieramy ciasto jasne. Ciasto pieczemy 50 minut w 180 stopniach.