Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czereśnie pod bezową słodką chmurką... mniam. Zawsze wychodzi!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18343
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9500
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4076
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 679
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18343
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9500
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4076
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 679
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Składniki
Margarynę, zagniatamy z 3 łyżkami cukru, żółtkami, mąką, proszkiem i sodą. Ciasto dzielimy na pół jedna wykładamy na formę 25/36 a drugą dzielimy jeszcze na pół i do jednej dodajemy kakao. Na ciasto wykładamy czereśnie i skubiemy ciemne ciasto. Z białek i pozostałego cukru i cukru waniliowego ubijamy pianę i wykładamy na owoce. Na pianę ścieramy ciasto jasne. Ciasto pieczemy 50 minut w 180 stopniach.