Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ciasto kruche ze śliwkami tylko że na mące kukurydzianej. Wyszło bardzo smaczne. Polecam
blaszka średniej wielkości, miska, nóż, ręcznik papierowy,
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 115
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 115
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Składniki
Blaszkę średniej wielkości wysmarować tłuszczem i wysypać mąką kukurydzianą odstawić. Śliwki umyć , osuszyć przekroić na połówki, usunąć pestki i wymieszać z cynamonem. Masło , mąkę i cukier szybko wyrobić na masę, połowę porcji ugniatając przełożyć do przygotowanej blaszki, na ciasto rozłożyć przygotowane wcześniej śliwki. Na śliwki rozłożyć pozostałe ciasto. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 45 minut.
Ciasto po upieczeniu gotowe do podania.