Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ciasto kruche ze śliwkami tylko że na mące kukurydzianej. Wyszło bardzo smaczne. Polecam
blaszka średniej wielkości, miska, nóż, ręcznik papierowy,
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 195
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 482
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 195
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 482
Składniki
Blaszkę średniej wielkości wysmarować tłuszczem i wysypać mąką kukurydzianą odstawić. Śliwki umyć , osuszyć przekroić na połówki, usunąć pestki i wymieszać z cynamonem. Masło , mąkę i cukier szybko wyrobić na masę, połowę porcji ugniatając przełożyć do przygotowanej blaszki, na ciasto rozłożyć przygotowane wcześniej śliwki. Na śliwki rozłożyć pozostałe ciasto. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 45 minut.
Ciasto po upieczeniu gotowe do podania.