Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ciasto kruche ze śliwkami tylko że na mące kukurydzianej. Wyszło bardzo smaczne. Polecam
blaszka średniej wielkości, miska, nóż, ręcznik papierowy,
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 245
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2490
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1832
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3536
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28533
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 245
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2490
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1832
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3536
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28533
Składniki
Blaszkę średniej wielkości wysmarować tłuszczem i wysypać mąką kukurydzianą odstawić. Śliwki umyć , osuszyć przekroić na połówki, usunąć pestki i wymieszać z cynamonem. Masło , mąkę i cukier szybko wyrobić na masę, połowę porcji ugniatając przełożyć do przygotowanej blaszki, na ciasto rozłożyć przygotowane wcześniej śliwki. Na śliwki rozłożyć pozostałe ciasto. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 45 minut.
Ciasto po upieczeniu gotowe do podania.