Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ciasto kruche ze śliwkami tylko że na mące kukurydzianej. Wyszło bardzo smaczne. Polecam
blaszka średniej wielkości, miska, nóż, ręcznik papierowy,
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 56
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4356
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 205
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 56
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4356
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 205
Składniki
Blaszkę średniej wielkości wysmarować tłuszczem i wysypać mąką kukurydzianą odstawić. Śliwki umyć , osuszyć przekroić na połówki, usunąć pestki i wymieszać z cynamonem. Masło , mąkę i cukier szybko wyrobić na masę, połowę porcji ugniatając przełożyć do przygotowanej blaszki, na ciasto rozłożyć przygotowane wcześniej śliwki. Na śliwki rozłożyć pozostałe ciasto. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 45 minut.
Ciasto po upieczeniu gotowe do podania.