Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie :)
Odsłon: 334
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 784
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 300
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4797
Smaczne danie :)
Odsłon: 334
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 784
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 300
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4797
Składniki
Masło/margarynę wcześniej zamrozić. Mąkę pszenną przesiać do miseczki. Dodać cukier, proszek do pieczenia. Zetrzeć na tarce masło/margarynę i wymieszać z mąką. Dodać żółtka, ocet jabłkowy i olejek cytrynowy. Przy pomocy łyżki łączyć składniki, a następnie zrobić kruszonkę palcami. Foremkę 23 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Truskawki umyte, oczyszczone i osuszone pokroić w kostkę. Truskawki w miseczce wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną. Połowę kruszonki wyłożyć do foremki. Lekko docisnąć. Wyłożyć przygotowane truskawki i przykryć je pozostałą kruszonką. Tortownicę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 35 - 40 min. Po lekkim wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.