Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodziewacie się wizyty teściów? A może po prostu naszła Was ochota na coś słodkiego? Jeśli tak, mamy dla Was genialny przepis na pyszne ciasto bez pieczenia. Wystarczy kilka prostych składników i odrobina wolnego czasu, aby przygotować ten cymes!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 488
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242926
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 488
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242926
Składniki
Schłodzoną śmietankę przelewamy do wysokiego naczynia i miksujemy na najwyższych obrotach do uzyskania sztywnej piany.
W osobnej misce łączymy ze sobą serek mascarpone z 3/4 puszki masy kajmakowej. Oba składniki miksujemy ze sobą do momentu otrzymania gładkiej, jednolitej masy. Następnie dodajemy do niej stopniowo ubitą śmietankę i mieszamy całość na wolnych obrotach.
Blaszkę o wymiarach 24 cm na 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy herbatniki (staramy się, aby były ułożone jak najciaśniej). Przykrywamy je równo 1/3 masy. Na masę ponownie wykładamy herbatniki i drugą część masy. Następnie tworzymy trzecią warstwę herbatników z pozostałą masą. Na górę układamy ostatnią warstwę herbatników, po wierzchu smarujemy je masą kajmakową i posypujemy siekanymi migdałami. Jeśli zostało Wam kilka herbatników, możecie je skruszyć i wysypać na wierzch ciasta.
Gotowe ciasto przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na minimum 4 godziny do lodówki, aby dobrze stężało.