Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 56
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 21
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 79
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5112
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 56
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 21
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 79
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5112
Składniki
Szpinak rozmrażamy odcedzamy i miksujemy z 110ml oleju (połowa z przepisu),Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę ,ważne żeby miały pokojową temperature lepiej się ubiją .Następnie dodajemy cienką strużką olej 110ml ,następnie rozdrobniony szpinak .Teraz powoli dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia ,mieszamy łyżką delikatnie .Podkręciłam kolor dodając barwnika spożywczego .Ciasto wylewamy do tortownicy 24 cm. wstawiamy do piekarnika nagrzanego 175stC pieczemy 45do 50minut ,po upieczeniu studzimy .Krem ubijamy śmietanę z mascarpone i cukrem na sztywno .Ciasto po wystudzeniu dzielimy ,jedną część kruszymy na dekorację ,przekładamy na wierzch posypujemy malinami .