Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 337
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15109
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3065
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 337
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15109
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3065
Składniki
Szpinak rozmrażamy odcedzamy i miksujemy z 110ml oleju (połowa z przepisu),Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę ,ważne żeby miały pokojową temperature lepiej się ubiją .Następnie dodajemy cienką strużką olej 110ml ,następnie rozdrobniony szpinak .Teraz powoli dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia ,mieszamy łyżką delikatnie .Podkręciłam kolor dodając barwnika spożywczego .Ciasto wylewamy do tortownicy 24 cm. wstawiamy do piekarnika nagrzanego 175stC pieczemy 45do 50minut ,po upieczeniu studzimy .Krem ubijamy śmietanę z mascarpone i cukrem na sztywno .Ciasto po wystudzeniu dzielimy ,jedną część kruszymy na dekorację ,przekładamy na wierzch posypujemy malinami .