Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8471
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2967
Polecam.
Odsłon: 1722
Polecam.
Odsłon: 497
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8471
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2967
Polecam.
Odsłon: 1722
Polecam.
Odsłon: 497
Składniki
Szpinak rozmrażamy odcedzamy i miksujemy z 110ml oleju (połowa z przepisu),Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę ,ważne żeby miały pokojową temperature lepiej się ubiją .Następnie dodajemy cienką strużką olej 110ml ,następnie rozdrobniony szpinak .Teraz powoli dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia ,mieszamy łyżką delikatnie .Podkręciłam kolor dodając barwnika spożywczego .Ciasto wylewamy do tortownicy 24 cm. wstawiamy do piekarnika nagrzanego 175stC pieczemy 45do 50minut ,po upieczeniu studzimy .Krem ubijamy śmietanę z mascarpone i cukrem na sztywno .Ciasto po wystudzeniu dzielimy ,jedną część kruszymy na dekorację ,przekładamy na wierzch posypujemy malinami .