Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 40
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 13
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5089
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 40
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 13
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5089
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę i usztywnić trzema łyżeczkami cukru. Do białek dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać. Wymieszać mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Delikatnie połączyć z masa jajeczną, a następnie dodać masę makową. Przełożyć całość do wysmarowanej tłuszczem foremki i do pieca na 45 min -- 180 stopni. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż i posmarować ubitą śmietaną z dodatkiem żelatyny. Można posmarować również po wierzchu. Z masła, cukru, kakao i wody zrobić polewę - podgrzewać w rondelku i mieszać, aż wszystkie składniki ładnie się połączą. Wystudzoną polewę wyłożyć na ciasto i udekorować migdałami. Smacznego.