Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 819
Polecam.
Odsłon: 1041
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 121
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 819
Polecam.
Odsłon: 1041
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 121
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę i usztywnić trzema łyżeczkami cukru. Do białek dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać. Wymieszać mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Delikatnie połączyć z masa jajeczną, a następnie dodać masę makową. Przełożyć całość do wysmarowanej tłuszczem foremki i do pieca na 45 min -- 180 stopni. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż i posmarować ubitą śmietaną z dodatkiem żelatyny. Można posmarować również po wierzchu. Z masła, cukru, kakao i wody zrobić polewę - podgrzewać w rondelku i mieszać, aż wszystkie składniki ładnie się połączą. Wystudzoną polewę wyłożyć na ciasto i udekorować migdałami. Smacznego.