Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2272
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 163
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2272
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 163
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę i usztywnić trzema łyżeczkami cukru. Do białek dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać. Wymieszać mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Delikatnie połączyć z masa jajeczną, a następnie dodać masę makową. Przełożyć całość do wysmarowanej tłuszczem foremki i do pieca na 45 min -- 180 stopni. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż i posmarować ubitą śmietaną z dodatkiem żelatyny. Można posmarować również po wierzchu. Z masła, cukru, kakao i wody zrobić polewę - podgrzewać w rondelku i mieszać, aż wszystkie składniki ładnie się połączą. Wystudzoną polewę wyłożyć na ciasto i udekorować migdałami. Smacznego.