Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest proste w wykonaniu bo nie trzeba przechodzić tej długiej procedury przygotowania maku gdy nie ma się na to ochoty. Do masy makowej dodałam pokruszone biszkopty i mąkę ziemniaczaną. Te składniki zabierają trochę wody z maku i a także dodają lekkiego smaku biszkoptów. Masa makowa nabiera także bardziej zwartej formy. Ciasto jest dobre i poza tym jest to makowiec last minute dla tych co uważają że ciasto drożdżowe jest za bardzo pracochłonne.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37795
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 385
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 366
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9224
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37795
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 385
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 366
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9224
Składniki
Do mąki dodać rozdrobniony palcami tłuszcz cukier i żółtka. Zagnieść szybko ciasto nie wyrabiając za długo. Odłożyć do lodówki na co najmniej godzinę. Ciasto rozwałkować na prostokątna blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp i upiec w temp 200° C około 10 minut
Jaja ubić z cukrem na puszysta masę, dodać mak i okruszone biszkopty i wymieszać. Na końcu dodać roztopiony i ostudzony tłuszcz.
Na podpieczone ciasto wyłożyć masę makowa piec w temp 175 stopni około 34 - 40. minut do suchego patyczka.