Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto trochę pracochłonne, ale bardzo pyszne. Idealne połączenie biszkoptów, brzoskwiń i galaretki.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 719
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 719
Składniki
Ciasto makowe: białka ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka, na koniec dajemy mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i mak, mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Dwie formy o wymiarach 23x38 cm wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Pieczemy w temp. 180 stopni około 30-40 minut. Dwie galaretki brzoskwiniowe rozrabiamy w dwóch szklankach wody i odstawiamy do stężenia.
Krem: sok z brzoskwiń zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, żółtka i mąkę rozrabiamy w wodzie i wlewamy na kipiący sok, chwilę mieszamy. Ucieramy margarynę i łączymy z zimnym budyniem. Przekładamy: na jeden placek makowy dajemy połowę kremu i rozsmarowujemy.
Na krem układamy biszkopty sztorcem pasami.
Między biszkopty układamy pokrojone brzoskwinie z puszki..
Brzoskwinie zalewamy tężejącymi galaretkami brzoskwiniowymi, dajemy na chwilę do lodówki żeby bardziej stężały.
Następnie rozsmarowujemy drugą połowę kremu.
Przekładamy drugim plackiem makowym.
Polewamy polewą i dekorujemy dowolnie.