Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto trochę pracochłonne, ale bardzo pyszne. Idealne połączenie biszkoptów, brzoskwiń i galaretki.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9301
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9301
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Składniki
Ciasto makowe: białka ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka, na koniec dajemy mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i mak, mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Dwie formy o wymiarach 23x38 cm wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Pieczemy w temp. 180 stopni około 30-40 minut. Dwie galaretki brzoskwiniowe rozrabiamy w dwóch szklankach wody i odstawiamy do stężenia.
Krem: sok z brzoskwiń zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, żółtka i mąkę rozrabiamy w wodzie i wlewamy na kipiący sok, chwilę mieszamy. Ucieramy margarynę i łączymy z zimnym budyniem. Przekładamy: na jeden placek makowy dajemy połowę kremu i rozsmarowujemy.
Na krem układamy biszkopty sztorcem pasami.
Między biszkopty układamy pokrojone brzoskwinie z puszki..
Brzoskwinie zalewamy tężejącymi galaretkami brzoskwiniowymi, dajemy na chwilę do lodówki żeby bardziej stężały.
Następnie rozsmarowujemy drugą połowę kremu.
Przekładamy drugim plackiem makowym.
Polewamy polewą i dekorujemy dowolnie.