Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie znajdziemy tak wspaniałych kolorów i smaków jak w naturze. Dzięki temu nasze desery urzekają soczystością oraz nabierają apetycznych barw bez konieczności używania sztucznych barwników. Do wykonania tego ciasta użyliśmy malin, ale sprawdzą się także truskawki, jagody lub jeżyny. Czekoladowy spód tworzy kontrastującą bazę, a malinowa galaretka dodaje świeżości. Ciasto malinowe bez pieczenia zaskoczy cię swoim smakiem i na pewno oczaruje gości.
Tradycyjny makowiec w prostej i szybkiej odsłonie! Świąteczny wypiek, z które...
Odsłon: 6
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 1916
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 656
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 1916
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 7902
Tradycyjny makowiec w prostej i szybkiej odsłonie! Świąteczny wypiek, z które...
Odsłon: 6
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 1916
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 656
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 1916
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 7902
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuść pokruszoną czekoladę i miękkie masło. Pokrusz ciastka na piasek i dokładnie połącz z masą maślano-czekoladową, po czym wyłóż tym dno tortownicy (ok. 20 cm), mocno ugnieć i wstaw do lodówki.
Maliny opłucz i osusz, a mrożone rozmroź na sicie i przełóż do miski. Zblenduj owoce na gładki mus, dodatkowo możesz także przetrzeć przez sito, by pozbyć się pestek. Żelatynę dokładnie rozpuść we wrzątku i odstaw do stężenia. Do misy robota kuchennego włóż twaróg, wlej śmietankę i dodaj cukier. Miksuj, aż wszystkie składniki się połączą, a cukier się rozpuści. Do masy dodaj sok z cytryny, dolej tężejącą żelatynę oraz mus malinowy i wymieszaj. W razie potrzeby dodaj więcej soku z cytryny lub cukru pudru. Przelej całość na czekoladowy spód, wyrównaj i wstaw do lodówki.
W 400 ml wrzątku rozpuść galaretkę i odstaw do schłodzenia. Tężejąca galaretkę wylej na malinowy sernik i ponownie wstaw do lodówki na 2 godziny lub całą noc. Ciasto malinowe najlepiej smakuje podane z filiżanką ulubionej kawy.