Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo pyszne, bardzo polecam Wam wypróbowanie go. Składa się z kilku warstw: kakaowego biszkopta,malin, masy białej, masy kakaowej, malin i galaretki. W przekroju pięknie wygląda,jest przepyszne.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 278
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 328
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 52
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 62
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 278
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 328
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 52
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 62
Składniki
Biszkopt Białka ubijamy na sztywno wraz ze szczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo cukier, następnie jedno żółtko. Mąki wraz z kakao mieszamy w miseczce, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.Blaszkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto, biszkopt pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 170 stopni-do suchego patyczka Studzimy.
KREM Mleko wlewamy do garnka, zostawiamy około 0,5 szkl do masy. Resztę gotujemy 0,5 szkl mleka wraz z pozostałymi składnikami miksujemy na gładką masę, wylewamy na gotujące się mleko, gotujemy jak budyń. Studzimy. Miękkie masło lub margarynę miksujemy na gładko, następnie dodajemy partiami zimny budyń.
Masę dzielimy w proporcjach 2:1 Do mniejszej części dajemy kakao, i miksujemy.
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Na ostudzony biszkopt wykładamy trochę malin, następnie masę białą, na masę biała dajemy masą kakaową, na masę kakaową dajemy resztę malin, i zalewamy je tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki