Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na szybko i smacznego do popołudniowej kawy
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
W jednej misce mieszamy produkty sypkie które przesiewamy przez sito ( mąką , sól , proszek do pieczenia ) . W drugiej misce wymieszać do połączenia się składników produkty mokre plus cukier ( jajko , olej , syrop z mandarynek , mleko i aromat pomarańczowy ) .
Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy za pomocą drewnianej łyżki lub rózgi kuchennej do połączenia się składników .
Do odsączonych z syropu mandarynek dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy ( tak by mandarynki były opruszone w mące ) .
Gotowe ciasto przelewany do wyścielonej papierem do pieczenia formy . Na dno nalewamy odrobine ciasta później układamy kilka mandarynek następnie nalewamy resztę ciasta i układamy resztę mandarynek które delikatnie dociskamy w ciasto . Gotowe ciasto pieczemy w 170 °C przez około 50 do 60 minut ( do tak zwanego suchego patyczka ) . Po upieczeniu wyjmujemy od razu z piekarnika i pozostawiany do wystygnięcia .
Wystudzone ciasto wycinamy z formy i polewamy lukrem . Wodę wlewamy do miski i dosypujemy cukier puder i ucieramy do momentu uzyskania kosystencji "gęstej śmietany " następnie polewamy starannie ciasto . Ciasto możemy posypać posypka do ciast .