Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto marchewkowe z dodatkiem cynamonu i pestek słonecznika.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1429
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1374
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1429
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1374
Składniki
Słonecznik uprażyć na suchej patelni, uważając aby się nie przypalił. Ziarna powinny uzyskać lekko ciemniejszy kolor.
Cukier, cukier waniliowy, cynamon i olej wymieszać trzepaczką. Dodać mąkę, jajka, sodę i wymieszać na gładką masę. Dodać startą marchewkę oraz słonecznik i wymieszać. Przełożyć do formy keksówki.
Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 45 minut. Ciasto jest gotowe, gdy wbita w nie i wyjęta wykałaczka jest sucha.
Po przestudzeniu ciasto można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.