Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe z dodatkiem orzechów i suszonych jabłek, to smak jesieni. Jest to obowiązkowa pozycja w tym czasie. Ciasto jest miękki, delikatnie wilgotne i rozpływa się w ustach.
1 forma 11x24cm, 1 robot z misą, 1 traka z grubymi oczkami
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 37
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2723
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 115
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 37
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2723
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 115
Składniki
75 g masło miękkie 2 szt. jajka ½ szkl. cukru 240 g mąka pszenna 80 g marchew u mnie wytłoczyny po wyciśnięciu soku 1 łyżeczka sody oczyszczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ⅓ szkl. wyciśnięty sok z marchwi i jabłek 1 łyżka cynamonu ½ łyżeczki łyżeczki wanilii 70 g orzechów u mnie laskowe, migdały, włoskie ¼ szkl. suszonych jabłek Krem 3 łyżki śmietanki 30% 2 łyżki mascarpone ½ łyżeczki cukru pudru