Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe z dodatkiem orzechów i suszonych jabłek, to smak jesieni. Jest to obowiązkowa pozycja w tym czasie. Ciasto jest miękki, delikatnie wilgotne i rozpływa się w ustach.
1 forma 11x24cm, 1 robot z misą, 1 traka z grubymi oczkami
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
75 g masło miękkie 2 szt. jajka ½ szkl. cukru 240 g mąka pszenna 80 g marchew u mnie wytłoczyny po wyciśnięciu soku 1 łyżeczka sody oczyszczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ⅓ szkl. wyciśnięty sok z marchwi i jabłek 1 łyżka cynamonu ½ łyżeczki łyżeczki wanilii 70 g orzechów u mnie laskowe, migdały, włoskie ¼ szkl. suszonych jabłek Krem 3 łyżki śmietanki 30% 2 łyżki mascarpone ½ łyżeczki cukru pudru