Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
JEST BARDZO SMACZNE I SZYBKIE DO ZROBIENIA
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1241
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5770
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8808
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18370
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1241
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5770
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8808
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18370
Składniki
4 jajka,2 szklanki cukru,2 szklanki mąki,2 szklanki marchewki(zetrzeć na drobnej tarce),2 łyżeczki cynamonu,2łyżeczki sody,2łyżeczki proszku do pieczenia,1 1/4 szklanki oleku.Mogą też być rodzynki,posiekane orzechy
Jajka utrzeć z cukrem na masę dodać pozostałe składniki wymieszać.Formę najlepiej taką z kominkiem wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.Wlać ciasto piec około 40 min. 180 stopni.Można posypać cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową.SMACZNEGO