Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super wilgotne ciasto marchewkowe z kawową polewą na bazie białej czekolady. Dodatek prażonych orzechów i brązowego cukru podkreśla jego smak.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2218
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2147
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 512
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 923
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1052
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2218
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2147
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 512
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 923
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1052
Składniki
Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni, wystudzić, z grubsza posiekać. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Formę keksówkę o wymiarach 10x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sodę i przyprawy. W osobnej misce połączyć jajka, mleko i olej. Do mokrych składników stopniowo dodawać suche, mieszając, aż wszystko dobrze się połączy. Na koniec dodać tartą marchewkę i posiekane orzechy, wymieszać.
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec przez około godzinę (lub do suchego patyczka). Wystudzić na kratce.
Przygotować polewę. Czekoladę posiekać lub połamać na kawałki. Śmietankę wlać do rondelka, doprowadzić do wrzenia i natychmiast zdjąć z ognia. Wsypać cappuccino w proszku i dokładnie wymieszać, tak żeby nie było grudek. Dodać kawałki czekolady i odstawić na 2-3 minuty. Następnie całość dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Polać ostygnięte ciasto.