Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo proste i pyszne.Ciasto z maślanką ,olejem i tartą czekoladą. Ciasto z bezą kokosową i agrestem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 310
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21819
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 310
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21819
Składniki
ciasto- Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem i żółtkami dodawanymi po 1 (9 szt).Przesiać mąkę z proszkiem i dolewać maślankę, ale już mieszać łopatką.Pod koniec po trochu dodać olej , czekoladę i lekko wymieszać. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.(30x40) Rozsypać owoce, tutaj mrożony agrest.
beza- Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Zmniejszyć obroty miksera i przesiać kisiel, chwilkę wymieszać. Teraz dodać kokos i łyżką lekko wmieszać.Wyłożyć na ciasto.Można zostawić taką bezę w ,,górach dolinach,, albo wyrównać. Piec 40-50 min. w 175*.
Po przestygnięciu, polać e esy-floresy ,roztopioną czekoladą.