Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo proste i pyszne.Ciasto z maślanką ,olejem i tartą czekoladą. Ciasto z bezą kokosową i agrestem.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6091
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8552
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5891
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6091
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8552
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5891
Składniki
ciasto- Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem i żółtkami dodawanymi po 1 (9 szt).Przesiać mąkę z proszkiem i dolewać maślankę, ale już mieszać łopatką.Pod koniec po trochu dodać olej , czekoladę i lekko wymieszać. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.(30x40) Rozsypać owoce, tutaj mrożony agrest.
beza- Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Zmniejszyć obroty miksera i przesiać kisiel, chwilkę wymieszać. Teraz dodać kokos i łyżką lekko wmieszać.Wyłożyć na ciasto.Można zostawić taką bezę w ,,górach dolinach,, albo wyrównać. Piec 40-50 min. w 175*.
Po przestygnięciu, polać e esy-floresy ,roztopioną czekoladą.