Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Maxi king bez pieczenia
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 986
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113411
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1465
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 986
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113411
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1465
Składniki
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z mascarpone i cukrem pudrem. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i warstwą kakaowych herbatników. Wykładamy połowę przygotowanego kremu i układamy maślane herbatniki. Wykładamy masę kajmakową. Jeśli cała puszka to dla was za dużo dajcie mniej :) Rozsmrowujemy pozostały krem śmietanowy i przykrywamy to warstwą maślanych herbatników. Wkłądamy do lodówki Czekoladę połamać na mniejsze kawałki wlać mleko i całość rozpuścić nad parą wodną. Gdy czekolada się przestudzić dodać 50 g pokruszonych orzeszków i wymieszać. Polewę rozsmarować po cieście. Wierzch posypać pozostałymi orzeszkami. Schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego!