Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Maxi king bez pieczenia
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 52
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4320
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 184
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 52
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4320
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 184
Składniki
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z mascarpone i cukrem pudrem. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i warstwą kakaowych herbatników. Wykładamy połowę przygotowanego kremu i układamy maślane herbatniki. Wykładamy masę kajmakową. Jeśli cała puszka to dla was za dużo dajcie mniej :) Rozsmrowujemy pozostały krem śmietanowy i przykrywamy to warstwą maślanych herbatników. Wkłądamy do lodówki Czekoladę połamać na mniejsze kawałki wlać mleko i całość rozpuścić nad parą wodną. Gdy czekolada się przestudzić dodać 50 g pokruszonych orzeszków i wymieszać. Polewę rozsmarować po cieście. Wierzch posypać pozostałymi orzeszkami. Schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego!