Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niestety nie mogę Wam pokazać jak wygląda w środku bo to ciasto na urodziny kolegi Syna więc musicie uwierzyć na słowo, że jest ciężkie, słodkie i z kawałkami gorzkiej czekolady w środku
        Mikser, tortownica.
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
        
        
                Składniki
Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek i kakao. Wymieszać.
Dodać jajka, olej i śmietanę. Wszystko zmiksować do połączenia składników.
Czekoladę posiekać na drobną kostkę, wsypać do masy i wymieszać łyżką.
Tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Przełożyć do niej masę. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180°C) i piec 60-70 minut w zależności od programu i pieca.
Po wystygnięciu polać polewą i posypać kolorową posypką. Gotowe.