Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy z możliwych przepisów na pyszne ciasto z owocami.
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17435
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 843
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4538
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17435
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 843
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4538
Składniki
Przygotowanie ciasta zaczniemy od kruszonki bo trzeba ją odstawić do lodówki. Łączymy wszystkie składniki, ugniatamy i odstawiamy do lodówki na 10 minut.
Pora przygotować ciasto. Do miski dodajemy mąkę, cukier, jajka, olej, kefir oraz proszek do pieczenia. Mieszamy całość widelcem. Wylewamy masę na blachę wyściełaną papierem do pieczenia. Układamy na wierzchu owoce i posypujemy rozdrabnioną w palcach kruszonką.
Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celcjusza przez 45 minut. Pod wpisem znajdziecie link do naszego bloga gdzie zapraszam po inne przepisy na ciasta i domowe jedzenie.