Obiecane ciasto. Wynik udanego eksperymentu. :)
Ciasto migdałowo-kakaowe
Składniki
- masło, 1/3 kostki
- jajka, 3 szt
- mąka, 1/4 kg
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- cukier migdałowy (Oetker), 1 łyżka
- bakalie (rodzynki, migdały, orzechy laskowe), ile kto lubi
- kakao ciemne, 1 łyżka
Składniki
- masło, 1/3 kostki
- jajka, 3 szt
- mąka, 1/4 kg
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- cukier migdałowy (Oetker), 1 łyżka
- bakalie (rodzynki, migdały, orzechy laskowe), ile kto lubi
- kakao ciemne, 1 łyżka

Etapy przygotowania
Jajka ubić z cukrem i cukrem migdałowym na puszystą masę, dodać roztopione, przestudzone masło, stopniowo przesianą z proszkiem mąkę, kakao i na końcu bakalie.
Piec ok pół godziny w 170 st. Najlepiej smakuje drugiego dnia! Smacznego!
Przepis w Waszym wykonaniu (5)


Komentarze do przepisu (5)
Ostatnio komentowane przepisy

Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 180

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 571

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 616
Ostatnio komentowane przepisy

Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 180

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 571

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 616



Składniki
- masło, 1/3 kostki
- jajka, 3 szt
- mąka, 1/4 kg
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- cukier migdałowy (Oetker), 1 łyżka
- bakalie (rodzynki, migdały, orzechy laskowe), ile kto lubi
- kakao ciemne, 1 łyżka
Jajka ubić z cukrem i cukrem migdałowym na puszystą masę, dodać roztopione, przestudzone masło, stopniowo przesianą z proszkiem mąkę, kakao i na końcu bakalie.
Piec ok pół godziny w 170 st. Najlepiej smakuje drugiego dnia! Smacznego!
Sorki, przeoczyłam... Ja dodaję ok 3/4 szklanki na podaną ilość. Jak ktoś lubi mocno słodkie, mozna dać więcej. :)
a ile cukru nalezy dodac?
To na niewielką keksówkę. Jak chcesz na wiekszą blaszkę, podwój porcje. :)
Jaka powinna być wielkość foremki?
DIĘKUJE TOSCA ZA PODANIE PRZEPISU. WYGLĄDA SMAKOWICIE