Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto miodowe z serem smażonym fajne miękkie ciacho! Przepis od teściowej, a ona z miała go o swojej teściowej.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 105
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 128
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 89
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 105
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 128
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 89
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 768
Składniki
Placek miodowy: Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka, zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części i do jednej dajemy kakao. Wykładamy na blaszkę o wymiarze 25/36 i pieczemy do 15 minut w 180 stopniach.
Masa serowa: Ser mielimy dwa razy. Jajka ucieramy z cukrem a następnie z serem. Margarynę rozpuszczamy, do gorącej dodajemy ser, suchy budyń. Smażymy na małym ogniu, ciągle mieszamy aż do momentu gdy zacznie odchodzić od garnka.
Dzielimy na 2 części i gorącym przekładamy placki. Można tak jak ja zostawić troszkę sera i przesmarować wierzch i potrzepać wiórkami czekolady.