Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto jest bardzo prosty każdy poradzi sobie z jego wykonaniem, wystarczy wymieszać składniki suche i mokre, nie mieszając zbyt długo, ciasto jest niesamowicie wilgotne i mocno czekoladowe z dużą ilością kakao i czekolady
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113136
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 544
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 892
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 645
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113136
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 544
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 892
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 645
Składniki
W jednej misce mieszamy cukier, cukier waniliowy, mąkę, kakao, pokrojoną czekoladę, sodę i proszek do pieczenia . W drugiej jajka, olej, maślankę oraz startą cukinie .
Składniki suche mieszamy z mokrymi do połączenia składników . Keksówkę o wymiarach 12x18 wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. Pieczemy w 180 st. około 35 minut lub do suchego patyczka .
Ciasto po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową lub sosem czekoladowym .
Ciasto możesz również zamiast polewą posypać obficie cukrem pudrem .