Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto jest bardzo prosty każdy poradzi sobie z jego wykonaniem, wystarczy wymieszać składniki suche i mokre, nie mieszając zbyt długo, ciasto jest niesamowicie wilgotne i mocno czekoladowe z dużą ilością kakao i czekolady
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4467
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12689
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4467
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12689
Składniki
W jednej misce mieszamy cukier, cukier waniliowy, mąkę, kakao, pokrojoną czekoladę, sodę i proszek do pieczenia . W drugiej jajka, olej, maślankę oraz startą cukinie .
Składniki suche mieszamy z mokrymi do połączenia składników . Keksówkę o wymiarach 12x18 wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. Pieczemy w 180 st. około 35 minut lub do suchego patyczka .
Ciasto po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową lub sosem czekoladowym .
Ciasto możesz również zamiast polewą posypać obficie cukrem pudrem .