Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo orzeźwiający sernik na zimno to propozycja dla wszystkich łasuchów ;)
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 64
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 208
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 110
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 64
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 208
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 110
Składniki
Dno okrągłej formy wyłożyć biszkoptami, które skrapiamy likierem. Oba sery zmiksować z cukrem pudrem, a żelatynę namoczyć i rozpuścić w kąpieli wodnej. Żelatynę zahartować i połączyć z pozostałym serem. Gotową masę przelać na biszkopty, wyrównać i schować do lodówki.
Galaretki rozpuścić we wrzątku i wlać syrop brzoskwiniowy, ostudzić. 2 świeże brzoskwinie i owoce z puszki zmiksować i połączyć z galaretką. Gotowy mus przelać na stężoną masę serową, wyrównać i ciasto na noc schować do lodówki.
Przed podaniem przystroić świeżymi owocami. Smacznego!